HET (H)EERLIJKE VARKEN

Bij Puur Berkshire, in het Brabantse Heeswijk-Dinther, staat het welzijn van het varken voorop. Het varken in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, geen antibiotica, niet gecastreerd, geen kunstmatige inseminatie en geen krachtvoer. De varkens worden ingezet voor biologische onkruidbestrijding bij Kwekerij van Grinsven.
In alle opzichten PUUR natuur, Puur Berkshire.

’PUUR NATUUR EN MET RESPECT VOOR HET VARKEN’’

Als de varkens naar de ambachtelijke slager gaan hebben ze een goed leven gehad en dat proef je.

OVER PUURBERKSHIRE (WIE ZIJN WIJ?)

Het Bedrijf

PuurBerkshire is de spreekwoordelijke ‘uit de hand gelopen hobby’ van tuinder Hennie van Grinsven. Gaandeweg het plantseizoen komen perkpercelen vrij na de oogst van planten en bloemen. De Berkshirevarkens lenen zich perfect voor biologische onkruidbestrijding, doordat de varkens al het onkruid inclusief wortels uit de grond wroeten en opeten. De varkens worden verwekt en geboren bij Puurberkshire en blijven tot het moment van slacht.

Het voer

In aanvulling hierop worden de varkens bijgevoerd met natuurlijk voer als eikels, kastanjes etc.

Puur natuur

Het Berkshirevarken is sterk. Puurberkshire laat de natuur dan ook volledig de vrije loop, geen antibiotica en geen krachtvoer. Alleen in het geval een varken last heeft van wormen, wordt incidenteel een wormenkuur gegeven. Moeder natuur zorgt voor de rest!

ONZE STREEKWINKEL & BBQ-SERVICE

IN ONZE TUINDERSWINKEL BIEDEN WIJ EEN WISSELEND ASSORTIMENT (SEIZOENSGEBONDEN) PRODUCTEN BESTAANDE UIT VARKENSVLEES, VERSE SCHARRELEIEREN, SNIJBLOEMEN, PERKPLANTEN, ZOMERPLANTEN, ETC. ETC.

VERS VLEES

Vers vlees is uitsluitend op bestelling verkrijgbaar en wordt naar beschikbaarheid geleverd.

DIEPVRIES VLEES

Vanuit de diepvries hebben wij een ruim assortiment op voorraad.

BBQ-SERVICE

Wij kunnen uw barbecue volledig verzorgen. Incl. vlees en bbq(ring).